IMLEAP Programı

IMLEAP programı, Erlangen’de (Almanya) bulunan Siemens Healthineers genel merkezinde kurulu olan Siemens Innovation Think Tank (ITT) ile Boğaziçi Üniversitesi işbirliği içinde Boğaziçi Üniversitesi IRL@BOUN laboratuvarı tarafından düzenlenen 1 haftalık bir çalıştaydır. Çalıştayda 1 günlük seminerin ardından katılımcılar 2 gün hastane ziyaretleri yapar, 4. gün gözlemledikleri problemlere dayalı çözüm önerilerini poster sunumu olarak hazırlarlar. Çalıştayın son günü poster sunumları ve jüri değerlendirmesi yapılır. Siemens Türkiye üst yönetiminin ve Boğaziçi Üniversitesi rektörünün katılımıyla düzenlenen kapanış toplantısında seçilen takım yaz aylarında Siemens Healthineers (Erlangen, Almanya) genel merkezindeki global sergi ve yarışmaya gönderilir.

IMLEAP 2020’den itibaren en genel anlamıyla medikal, biyomedikal, sağlık teknolojileri üzerine çalışan araştırma gruplarından / laboratuvarlardan 2-4 kişilik takımlar olarak yapılan başvurulara öncelik verilecektir. Programın amacı sağlık teknolojileri üzerine çalışan öğrencileri / araştırmacıları son kullanıcılar, endüstri ve akademi ile buluşturmak, katılımcıların fikirlerini / çalışmalarını pratik sorunlara çözüm odaklı sunarak görünürlük kazanmaları ve geri bildirim almaları için uygun bir ortam yaratmaktır. IMLEAP programı hakkında daha detaylı bilgiye https://imleap.boun.edu.tr adresinden erişebilirsiniz.