İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Siber Güvenlik Kulübü Kuruldu

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğrencileri tarafından faaliyetlerine devam eden Siber Güvenlik Öğrenci Topluluğu resmi süreçleri tamamlayarak 30 Nisan Salı günü Mühendislik Fakültesi bünyesinde Siber Güvenlik Kulübü statüsünü kazandığını duyurmaktan mutluluk duyarız.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Siber Güvenlik Kulübü’nün kısa adı IUCyber olarak belirlenmiştir. Kulübümüzün web sayfası iucyber.org olarak alınmıştır. Sosyal medya hesapları Twitter, Facebook, Linkedin ve Instagram üzerinde iucyberofficial olarak açılmıştır.
Siber Güvenlik Kulübü Üniversitemiz ’de ve İstanbul’da siber güvenlik farkındalığının oluşması, ülkemizin siber güvenlik faaliyetlerinde görev almak ve alabilecek yetenekteki öğrencileri yetiştirmektir. Bu kapsamda web uygulamaları güvenliği, tersine mühendislik, kriptoloji, sosyal mühendislik gibi siber güvenlik eğitimleri verilmesinin yanında çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlenmesidir. Bu faaliyetlerin yanında güvenli yazılım geliştirme konusunda workshoplar düzenleyerek fakültemizde yetişen mühendis arkadaşlarımızı bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizde kurulan Nesnelerin İnterneti Ekosistemi Güvenlik Test ve Değerlendirme Merkezi’ndeki siber güvenlik faaliyetlerine destek olmak ve siber güvenlik alanında insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlamayı planlamaktadır. Ayrıca geniş kapsamda öğrenci topluluğu olduğu dönemde katılmış olduğu ve ülkemizde yapılanma aşamasında olan Siber Kümelenme faaliyetlerine katkıda bulunacaktır.
Bu kapsamda kulübümüz geziler, toplantılar, paneller, sergiler ve yarışmalar düzenlemek veya farklı bir kurum-kuruluş tarafından düzenlenen benzer etkinliklere katılmak, katılıma teşvik edecektir.
Düzenleyeceğimiz faaliyetlere İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa öğrencilerimizi görmekten mutluluk duyarız.