Nesnelerin İnterneti Güvenlik Test ve Değerlendirme Merkezi’nin Açılış Töreni 25 Aralık 2019 Çarşamba 10:00

Dünyada ve Ülkemizde gelişen kişisel verilerin korunumu yasaları, e-Mahremiyet ve e-Gizlilik kavramlarıyla hayatımıza giren, son kullanıcıların siber güvenlik endişelerini gidermek amacıyla oluşturulmuş yasal çerçevelerdir. Bu yasalar ürün ve hizmet sağlayıcılara birçok görev ve sorumluluk yüklemektedir. Akıllı cihaz üreticileri için siber güvenlik test ve sertifikasyon alma sorumlulukları da getirmektedir. Dünyada sayılı merkezin yapabildiği akıllı cihazların siber güvenlik test ve değerlendirmesinin ülkemizde de yapılabilmesi için altyapı kurulması, test prosedürlerinin oluşturulması ve insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi bünyesinde, İstanbul TTO’nun ortaklığı, Arçelik’in ve Elektronik Cihaz İmalatçıları Derneği’nin (ECİT) iştirakleriyle ISTEC - Nesnelerin İnterneti Ekosistemi Güvenlik Test ve Değerlendirme Merkezi kurulmuştur. Merkezimizin geniş katılım ile açılışı ve tanıtımı 25 Aralık 2019 Çarşamba günü 10:00’da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi A Blok Konferans Salonunda yapılacaktır.

ISTEC, Nesnelerin İnterneti ekosisteminde uçtan uca bütün sistemlerin güvenliklerini sağlamayı hedeflemektedir. ISTEC, akıllı cihazın donanımsal ve yazılımsal zafiyetlerini, bağlı olduğu ağın zafiyetlerini, Mobil Web, Bulut arayüzleri ve platformlarının güvenliğini test etmektedir. Aşağıda ISTEC’in iştirakçilerine ve yararlanıcılarına sağlamış olduğu test hizmetleri görülmektedir.

Sunulan Hizmetler

• Yazılım Testleri
  • Bilgisayar Uygulama Yazılım Testleri
  • Web Yazılım Testleri
  • Mobil Yazılım Testleri
  • Ağ Haberleşme Güvenlik Testleri
  • Firmware Güvenlik Testleri
  • Bulut Bilişim Güvenlik Testleri
  • Sızma Testleri
  • Donanım Güvenlik Testleri
  • Yan Kanal Sadırları Testleri

ISTEC bünyesinde çalışan yirmiden fazla akademisyen, akıllı cihazların test süreçlerinde keşfedilen yeni saldırı yöntemlerini, geliştirilen test metodolojilerini ve projedeki çalışmalarını akademik yayınlara dönüştürüp ulusal ve uluslararası konferanslarda sunarak bilimsel araştırmalara katkı sağlamaktadırlar. ISTEC akıllı cihazların güvenlik testlerini yapmanın yanı sıra Siber Güvenlik konusunda insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla eğitimler de düzenlemektedir. Sektörel bilgilendirme çalışmaları da merkezin faaliyetleri arasındadır. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Lise ve Ortaokul öğrencilerine yönelik Capture The Flag - Bayrağı Yakala Siber Güvenlik yarışması düzenlenmektedir. Ayrıca ortaöğretim seviyesi öğrencilerine yönelik de bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri de yürütülmektedir.

PAYDAŞLARIMIZ